Muscaturi de albina – ce sa fac daca bebe este muscat de albine sau viespi

Bebe a fost muscat de o albina! Stim ca primul lucru pe care il vei face este sa te impacientezi. Este absolut normal! Iti dam dreptate, copii mici sunt intodeauna in pericol cand vine vorba de muscaturi de insecte, cu atat mai mult cand sunt nou nascuti, tocmai pentru ca nu poti sti daca sunt sau nu alergici la aceste muscaturi.  Mai jos poti gasi un ghid de prim ajutor in caz de muscaturi de albina si viespe.

Acul de albina sau de viespe functioneaza ca o pompa automata, cu cat sta mai mult in corpul strain, cu atat mai mult venin elibereaza.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand bebelusul este muscat de o astfel de insecta este sa scoti acest ac.

Cum scoti acul?

Cauta un mic punct negru in zona muscata, acesta este reprezentarea vizuala a acului de albina sau viespe. Dupa ce l-ai gasit razuieste zona respectiva cu o unghie sau cu un card bancar, sau freaca zona cu sare grunjoasa. Evita sa storci muscatura sau sa apesi pe zona respectiva, astfel risti sa elimini mai mult venin in corpul bebelusului.

Spalarea zonei si aplicarea de comprese cu gheata

Dupa ce ai scos acul, spala zona cu apa si sapun, apoi aplica o punga cu gheata pe zona muscata si tine-o acolo timp de 15 minute. Astfel vei minimiza umflarea zonei si durerea atat de insuportabila pentru un copil mic. Daca nu ai la indemana gheata, poti folosi o punga de alimente congelate din frigider. Ai grija sa infasori aceste pungi intr-un prosopel, pentru a pastra igiena, mai ales pentru ca vei atinge in mod direct o rana deschisa si pielea bebelusului tau.

Un remediu din batrani este aplicarea unei solutii preparate din apa si praf de copt pe rana din care ai scos acul. Dupa ce ai aplicat solutia, stoarce putin in jurul ranii, las-o sa se usuce si clateste apoi zona cu apa curata. Atentie, nu stoarce rana inainte de a fi scos acul, vei risca sa eliberezi mai mult venin si sa ii faci mai mult rau celui mic.

Din fericire deobicei durerea incepe sa dispara dupa cateva ore, dar zona poate ramane umflata inca o zi doua. Intre timp, continua sa aplici gheata pe rana si intreaba doctorul daca e cazul sa ii dai un calmant celui mic pentru a-i reduce discomfortul.

Daca bebelusul are mai mult de 6 luni s-ar putea ca pediatrul sa iti recomande chiar un antihistaminic pentru a evita mancarimile si umflaturile in zona muscate.

Acest articol este proprietatea intelectuala a babyhealth.ro. Preluarea articolelor babyhealth.ro fara acordul scris al acestuia este stric interzisa.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message