Alergiile copiilor sunt reactii imune la anumite substante din mediul inconjurator cunoscute si sub denumirea de alergeni.
Alergia copilului apare atunci cand un copil sau un bebelus intra in contact cu un alergen fie prin atingere, respratie, ingerare sau injectare. Corpul copilului interpreteaza acest alergen drept un intrus periculos si elibereaza histamine si alte substante chimice pentru a contracara asa zisul dusman extern.
Aceste substante irita corpul celui mic si cauzeaza simptome precum stranut, mancarime si tuse. Aceste simptome pot fi usoare sau severe, pot aparea in anumite anotimpuri sau pot fi permanente – manifestandu-se evident pe durata expunerii bebelusului sau copilului la alergenul care ii produce neplaceri.
In anumite cazuri, un alergen poate cauza reactii severe si poate conduce chiar la soc anafilactic. Socul anafilactic este considerat o urgenta medicala – simptomele fiind dificultatea in a respira si umflarea corpului. Socul anafilactic poate ameninta viata celui mic, prin urmare, daca suspectati o astfel de reactie extrema alergica, nu ezitati nicio clipa sa chemati salvarea sau sa mergeti cu cel mic la spital.
Acest articol este proprietatea intelectuala a babyhealth.ro. Preluarea articolelor babyhealth.ro fara acordul scris al acestuia este stric interzisa.