Cum se schimba un scutec

Desi poate parea simplu, chiar si schimbatul unui pampers e o necunoscuta pentru parintii incepatori.

Cum se pune un pampers (scutec) si la ce trebuie sa fi atent?

Scutecele au fost gandite sa aiba propriul sistem de invatare intuitiva, in sensul in care pe fata scutecului, cea care vine pe burtica lui bebe se afla un model desenat si o banda de care se lipesc aricii atasati scutecului.

Cand ii pui un scutec nou, ridici piciorusele bebelusului cu o mana . Cel mai usor este sa introduci degetul aratator intre glezne, degetul mare cuprinde glezna stanga si restul maini prinde glezna dreapta. Daca ii tii piciorusele in acest mod copilul va avea foarte putin spatiu de miscare fara a fi constrans sau bruscat, iar tu il vei putea tine fara prea mult efort.

Dupa ce ai ridicat piciorusele si funduletul in modul explicat mai sus, introduci partea din spate a scutecului sub bebe, pana in dreptul axilei, lasi piciorusele in jos, pui partea frontala pe burtica si o prinzi cu aricii.

ESENTIAL:

Verifica daca marginile scutecului au ramas incretite inspre inauntru, si scoatele inafara pentru a evita orice tip de iritare. Vorbesc bineinteles de marginile care se afla inspre exteriorul si interiorul picioruselor.

Acest articol este proprietatea intelectuala a babyhealth.ro. Preluarea articolelor babyhealth.ro fara acordul scris al acestuia este stric interzisa.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message