Toaleta bontului ombilical – cum se curata buricul bebelusului?

Bontul ombilical, denumit popular si buric, este una din marile dileme de inceput pentru tinerii parinti. Cu totii reactionam cu teama cand vine vorba de curatarea sau chiar de atingerea zonei bontului ombilical, mai cu seama din cauza preconceptiei ca aceasta zona este sensibila si micutul nostru poate suferi daca il atingem acolo.

Buricul bebelusului are atasat, inca de la taierea sa, o clama de plastic.
Aceasta clama va fi curatata impreuna cu zona buricului cu fese sterile imbibate cu spirt de 70 de grade preparat la farmacie. Nu trebuie sa iti fie frica sa misti aceasta clama, ea este practic prinsa de un tesut mort care nu il afecteaza pe bebelus. Totusi nu trebuie nici sa tragi pentru a o indeparta. Acest tesut mort va cadea de la sine in maxim 2 saptamani de la nastere.

Zona cordonului ombilical se spala si ea la baita insa pana la caderea buricutului copilul nu se va afunda in apa cu aceasta zona, pentru a evita imuierea buricului.

Cum se spala zona bontului ombilical?

Se infasoara in jurul degetului aratator o fasa sterila care a fost imbibata in apa calduta cu sapun si se sterge zona. Ulterior zona se clateste cu apa, iar umezeala se sterge cu prosopelul prin tamponare.

Dupa spalare bontul ombilical si clema cu care este prins sunt sterse cu spirt de 70 de grade, tot cu o fasa sterila infasurata in jurul degetului aratator. Bontul ombilical se sterge de la baza in sus pana pe clema.

Trebuie sa stergi tot sangele din jur si de pe bont. Nu te speria, pe bebe nu il doare, trebuie sa cureti bine zona pentru a evita infectiile. Uneori bontul mai sangereaza dar niciodata abundent, deci daca vezi putin sange nu e cazul sa iti faci griji!

Toaleta buricutului se face de maxim 2 ori pe zi – cand este nevoie.

Dupa ce cade, buricul nu mai este sters cu alcool.

Inlatura orice teama si spor la curatarea bebelusului!

Acest articol este proprietatea intelectuala a babyhealth.ro. Preluarea articolelor babyhealth.ro fara acordul scris al acestuia este stric interzisa.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message