Cum se curata ochii noului nascut

Ochisorii delicati ai bebelusilor au nevoie de ingrijire zilnica, fiind foarte  important sa ii mentinem curati si sanatosi.

Cum curatam ochii noului nascut?

Ochii bebelusului se curata in fiecare seara la baita, pentru a indeparta micile urdori care se strang la coada ochilor datorita perioadei lungi in care bebelusul tine ochii inchisi.

Ochisorii se curata cu fese sterile, bulete de vata sau discuri demachiante si ser fiziologic, dinspre zona curata inspre zona murdara.

Se folosesc comprese diferite pentru fiecare ochi in parte. Se pune o picatura de ser fizologic pe pleoapa in marginea curata a ochisorului, si printr-o singura miscare se curata ochisorul dintr-o parte in cealalta. Zona ochilor nu trebuie frecata sau curatata de mai multe ori, pentru ca, fiind foarte sensibila, tinde sa se irite chiar si prin cele mai gentile miscari repetate.

Toaleta ochiului se face in fiecare seara chiar daca zona nu prezinta impuritati vizibile.

Unii bebelusi se nasc cu glandele lacrimare blocate. Aceasta afectiune temporara nu trebuie sa va ingrijoreze intrucat aceste glande se deschid de la sine in primul an de viata.

Acesta este unul dintr motivele pentru care unii medici recomanda picurarea unei picaturi de ser fiziolgic in ochisor, masarea acestuia si apoi curatarea sa prin procedura descrisa anterior.

Acest articol este proprietatea intelectuala a babyhealth.ro. Preluarea articolelor babyhealth.ro fara acordul scris al acestuia este stric interzisa.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message