Masajul bebelusului – cum masam un bebelus?

Inca de la 12-14 zile, dupa ce a cazut bontul ombilical, trebuie sa incepi sa faci masaj celui mic dupa baita de seara. Masajul va ajuta la o dezvoltare armonioasa a muschilor si la o relaxare eficienta inaintea somnului.

Masajul se poate face cu un ulei de masline presat la rece sau, cel mai eficient cu crema hidratanta pe care o folosesti dupa baita.

Care sunt procedurile de masaj?

Copilul este asezat pe spate, cu corpul pe prosopel si capul in gluga acestuia.

Masajul se incepe cu piciorusele. Cat masezi picioarele, corpul poate sta invelit in prosopel.

Incepi prin a masa pulpele si gambele, coborand in jos inspre talpa si degetele. Pulpele si gambele se maseaza prin miscari de rotatie sau prin miscari similare cu stoarcerea rufelor – evident foarte blande.

Talpile sunt o zona foarte importanata. Acestea se maseaza cu un singur deget prin mai multe miscari verticale dinspre degetulul mare al piciorului catre calcai.

Dupa ce ai terminat de masat picioarele incepi cu masarea burticii. Burtica si pieptul se maseaza prin miscari de evantai pornind de la bontul ombilical inspre umeri. Aceasta miscare se repeta de cate ori este nevoie, pana intra crema in piele.

Daca bebe are dureri de burtica/colici, il vei ajuta daca ii vei masa burtica prin miscari rotative in sensul acelor de ceasornic.

Nu uita ca nu trebuie sa pui crema direct pe pielea bebelusului ci intai o pui si sa o intinzi pe mainile tale, pentru a evita sufocarea porilor si ingrasarea pielii bebelusului.

Se va continua cu zona umerilor care se storc dinspre fata inspre spate. Urmeaza manutele, pe care le masam la fel ca pe picioare, acordand o atentie deosebita palmelor si degetelor, pe care le vom masa dinspre palma spre varf, cate unul pe rand.

Dupa ce am terminat de masat fata corpului, bebelusul se va intoarce pe burtica, cu capul intr-o parte. Spatele va fi masat prin miscari de evantai dinspre centru spre exterior, iar gatul se va stoarce la fel ca umerii.

Vom acorda o atentie speciala funduletului care va fi masat si el lafel ca spatele.

Repetam masajul talpilor, incercand sa facem 5 linii imaginare longitudinal, pe talpa bebelusului cu degetul nostru mare, dinspre degete inspre calcai.

Gata masajul! E timpul sa ne imbracam si sa mancam de noapte buna!

Acest articol este proprietatea intelectuala a babyhealth.ro. Preluarea articolelor babyhealth.ro fara acordul scris al acestuia este stric interzisa.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message