Poti intarzia sau evita aparitia alergiilor?

Iacata o intrebare foarte ineresanta! Cum poate o mama sa evite aparitia alergiilor la bebelus?

De-a lungul timpului medicii au dat diverse sfaturi privind introducerea in alimentatia bebelusilor a diverselor produse cu potential alergen. Unanim au fost insa deacord ca in cazul precedentelor de alergii in cazul parintilor, este bine ca anumite alimente sa fie introduse in alimentatia copilului dupa varsta de un an.

Totusi aceasta practica nu s-a dovedit a fi stiintific corecta, intrucat aparitia alergiilor nu tine neaparat de genetica. Sunt voci medicale care sustin ca intarzierea introducerii anumitor alimente in alimentatia bebelusilor pot provoca aparitia alergiilor mai  tarziu.

Exista  totusi un singur lucru cu care toti cercetatorii si medici sunt de acord: alaptatul protejeaza copilul impotriva alergiilor. Prin urmare alapteaza-l cat mai mult timp posibil pe micutul tau, asta e singura ta arma la indemana impotriva alergiilor si multor altor  factori nocivi externi!

Acest articol este proprietatea intelectuala a babyhealth.ro. Preluarea articolelor babyhealth.ro fara acordul scris al acestuia este stric interzisa.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message