Cum alegem si cum preparam carnea pentru bebelusi

Cum alegem carnea pentru cel mic

Pentru ca traim intr-o lume avansata in care nici macar animalele crescute pentru hrana nu mai sunt ce erau odata, e bine sa fim foarte atenti atunci cand alegem carnea pe care intentionam sa o preparam pentru copii nostrii.

Ideal ar fi sa cumparam pasari vii de la tarani pe care ii cunostem sau cu care ne-am imprietenit de-a lungul timpului in piata, sa folosim pasari pe care le-am crescut noi sau cei din familie, daca avem posibilitatea; sau sa cumparam pasari din magazinele specializate bio – etichetate ca fiind hranite cu cereale din surse bio. Asta ar fi IDEAL! Cum insa nu traim intr-o lume ideala, daca ai eliminat toate varinatele de mai sus pe rand, e bine sa alegi din supermarket gaini sau curcani cu o greutate de peste un kilogram jumatate, preferabil crescute in uniunea europeana sau si mai bine, in tara noastra!

Din pacate foarte multe pasari crescute in regim industrializat au fost fie tratate cu diverse medicamente impotriva bolilor, fie injectate cu hormoni de crestere. De aici si sfatul doctorilor de a alege pasari mature, de peste un kilogram jumatate, care probabil pana la varsta maturitatii au mai eliminat din toxinele injectate.

Carnea de vita este destul de atoasa si din pacate, desi este foarte hranitoare, nu este foarte bine acceptata de cei mic. Incearca sa cumperi vitel de lapte, pulpa sau mushiulet.

Cum preparam carnea pentru bebelus

Inainte de preparare, carnea trebuie curatata de piele, grasimi si impuritati. Este indicat ca inaintea prepararii definitive, carnea sa fie oparita intr-un clocot de apa pentru inlaturarea impuritatilor care deobicei se strang in spuma deasupra apei! Evident, prima apa in care a fiert carnea va fi aruncata!

Pentru un plus de gust poti prepara carnea bebelusului impreuna cu legumele mai sus mentionata la cuptor cu putin ulei de masline, rozmarin, oregano sau patrunjel. Nu uita ca cei mici nu au voie sa consume sare. Poti totusi prepara fripturica celui mic la cuptor cum o prepari pentru un adult numai sa nu adaugi condimente iuti sau sare!

Dupa prepararea termica, paseaza carnea pana devine piure. Pentru o pasare mai buna adauga si piure de legume. La varste  fragede bebelusul inghite foarte greu si nu are inca instinctul de masticatie, prin urmare, toata mancarea pe care i-o servesti trebuie sa fie semi lichida.

Acest articol este proprietatea intelectuala a babyhealth.ro. Preluarea articolelor babyhealth.ro fara acordul scris al acestuia este stric interzisa.

Written by

1 Comments to “Cum alegem si cum preparam carnea pentru bebelusi”

  1. IoanaMaria says:

    Ajutor !!!! Baietelul meu de 9 luni si jumatate nu mai vrea sa manance DELOC legume, fructe sau branzeturi, carne, ou sau ficat.Ce sa ma fac?????Traieste doar cu fainoase: paine, cereale , pufuleti si paste.Mentionez ca inca il alaptez si ca deja am consultat atat pediatrul(care mi-a spus ca *arata* bine) cat si homeopatul care i-a recomandat vitamina C pentru pofta de mancare.Dar eu sunt foarte ingrijorata pentru ca nu are vitamine, minerale si alte proteine esentiale pentru o crestere sanatoasa.Eu cred ca din acest motiv se si imbolnaveste des.Am incercat cu : combinatii de alimente, cubulete, laptic matern in piure, sare, zahar, condimente, unt, ulei de masline, pasate…..nimic.Le scuipa pe cele care ajung in gurita si in rest strange buzele.Are 2 dintisori jos.Orice sfat este binevenit !

Leave a Reply to IoanaMaria

Message